Konsalting

Guidance ad Beograd kompetentan je u konsaltingu i obuci za sve one kompanije koje žele da unaprede svoje poslovanje. Naši inženjeri će Vam na osnovu procene poslovnog procesa Vaše firme, računarskog obrazovanja zaposlenih i postojeće računarske infrastrukture projektovati predlog optimizacije poslovanja (kadrovska struktura, njihov nivo znanja i veština, optimalni softverski alati i hardver). Dvostruku sertifikaciju od strane Microsoft (Microsoft Certified Partner i Microsoft Certified Partner for Learning Solution) i iskustvo naših stručnjaka smatramo velikom konkurentskom prednošću.

Da pojasnimo! Sigurno znate da je konsalting (ili savetovanje) jedna od najbrže rastućih usluga u svetu. To se naročito odnosi na oblast implementacije IT. Donošenje strateških odluka, izbor novih softverskih i hardverskih platformi, komunikacije, Internet, Windowsi, Unix, e-mail, konfigurisanje i instalacija softvera, održavanje i podrška, izbor dobavljača, obrazovanje i obuka zaposlenih... dakle, pitanja, pitanja. Čini se more teških i nerešivih problema. I naravno, svi znamo, odgovori na ova složena pitanja često nisu baš sasvim jednostavni. Jedan od mogućih pristupa jeste da sami formirate svoj tim za razvoj IS. Međutim, tako formiran tim teško da može da pokrije sva specifična područja IT. Za to su Vam, zaista, potrebni specijalisti. Problem je u tome što malo ko može sebi da priušti sopstveni "konzilijum" specijalista. Prosto, preskupo je. Pa, ima li rešenja?

Kako to neki uvaženi menadžeri rešavaju? Obično pokušavaju da "iskoriste priliku" u trenutku kada nabavljaju informatičku opremu, pa zahtevaju dodatne usluge od svojih dobavljača. Tako npr., traže od njih da im izvrše instalaciju i konfigurisanje softvera, pa zatim obrazovanje i obuku zaposlenih, i na kraju, uz sve to, i konsalting. U ovom poslu, to je vrlo naivan pristup. Jasno je da će isporučioci opreme izaći u susret i ovakvim zahtevima. Oni u tome vide priliku da svom klijentu prodaju još ponešto, vodeći pre svega računa o svojim komercijalnim interesima. To je prirodno ponašanje prodavca. Međutim, ipak je čudno kako veliki broj naših poslovnih ljudi upada baš u tu jednostavnu zamku. Takav "besplatni" konsalting na kraju vrlo skupo košta.

Pa, koje je rešenje? Odgovor je prost - poverite savetovanje nezavisnoj kući, koja nema nikakav dodatni interes u isporuci ovog ili onog. Za takvu kuću dobar posao nije dodatna prodaja već dobro obavljen konsultantski posao, jer joj je to primarna delatnost. Tako postavljen i tako sproveden konsalting, istina je, mora da se plati, ali je u krajnjem rezultat sigurno jeftiniji.

Guidance konsultantske usluge mogu da se ugovore po satu (za manje poslove) ili po poslu (za veće poslove, odnosno projekte). Savetovanje može da se odnosi na područje analize i strateškog planiranja poslovnog IS, razvoj IS i odabir sofverskih alata za razvoj, odabir hardversko - softverske platforme IS, probleme kod konfigurisanja i optimizacije sistemskog softvera, definiciju potrebnog nivoa znanja i izradu obrazovnih programa zaposlenih, itd. Kako vidite, sve je to na jednom mestu. Zato, ne oklevajte da nam se javite. Tu smo da odgovorimo na Vaše zahteve I da rešimo Vaše probleme!

Nivoi konsaltinga:

  • STRATEŠKI - Planiranje i realizacija informacionog sistema
  • TAKTIČKI - Konfiguracija i instalacija Microsoftovih proizvoda
  • OPERATIVNI - Obrazovanje i obuka kadrova na nivou postojećeg stanja

Naš slogan govori sve: Guidance - u pravom smeru!