Konsalting

Guidance D.O.O. Beograd kompetentan je u konsaltingu i obuci za sve one kompanije koje žele da unaprede svoje poslovanje. Naši inženjeri ce Vam na osnovu procene poslovnog procesa Vaše firme, racunarskog obrazovanja zaposlenih i postojece racunarske infrastrukture projektovati predlog optimizacije poslovanja (kadrovska struktura, njihov nivo znanja i veština, optimalni softverski alati i hardver). Dvostruku sertifikaciju od strane Microsoft (Microsoft Certified Partner i Microsoft Certified Partner for Learning Solution) i iskustvo naših strucnjaka smatramo velikom konkurentskom prednošcu.

Da pojasnimo! Sigurno znate da je konsalting (ili savetovanje) jedna od najbrže rastucih usluga u svetu. To se narocito odnosi na oblast implementacije IT. Donošenje strateških odluka, izbor novih softverskih i hardverskih platformi, komunikacije, Internet, Windowsi, Unix, e-mail, konfigurisanje i instalacija softvera, održavanje i podrška, izbor dobavljaca, obrazovanje i obuka zaposlenih... dakle, pitanja, pitanja. Cini se more teških i nerešivih problema. I naravno, svi znamo, odgovori na ova složena pitanja cesto nisu baš sasvim jednostavni. Jedan od mogucih pristupa jeste da sami formirate svoj tim za razvoj IS. Medutim, tako formiran tim teško da može da pokrije sva specificna podrucja IT. Za to su Vam, zaista, potrebni specijalisti. Problem je u tome što malo ko može sebi da priušti sopstveni "konzilijum" specijalista. Prosto, preskupo je. Pa, ima li rešenja?

Kako to neki uvaženi menadžeri rešavaju? Obicno pokušavaju da "iskoriste priliku" u trenutku kada nabavljaju informaticku opremu, pa zahtevaju dodatne usluge od svojih dobavljaca. Tako npr., traže od njih da im izvrše instalaciju i konfigurisanje softvera, pa zatim obrazovanje i obuku zaposlenih, i na kraju, uz sve to, i konsalting. U ovom poslu, to je vrlo naivan pristup. Jasno je da ce isporucioci opreme izaci u susret i ovakvim zahtevima. Oni u tome vide priliku da svom klijentu prodaju još ponešto, vodeci pre svega racuna o svojim komercijalnim interesima. To je prirodno ponašanje prodavca. Medutim, ipak je cudno kako veliki broj naših poslovnih ljudi upada baš u tu jednostavnu zamku. Takav "besplatni" konsalting na kraju vrlo skupo košta.

Pa, koje je rešenje? Odgovor je prost - poverite savetovanje nezavisnoj kuci, koja nema nikakav dodatni interes u isporuci ovog ili onog. Za takvu kucu dobar posao nije dodatna prodaja vec dobro obavljen konsultantski posao, jer joj je to primarna delatnost. Tako postavljen i tako sproveden konsalting, istina je, mora da se plati, ali je u krajnjem rezultat sigurno jeftiniji.

Guidance konsultantske usluge mogu da se ugovore po satu (za manje poslove) ili po poslu (za vece poslove, odnosno projekte). Savetovanje može da se odnosi na podrucje analize i strateškog planiranja poslovnog IS, razvoj IS i odabir sofverskih alata za razvoj, odabir hardversko - softverske platforme IS, probleme kod konfigurisanja i optimizacije sistemskog softvera, definiciju potrebnog nivoa znanja i izradu obrazovnih programa zaposlenih, itd. Kako vidite, sve je to na jednom mestu. Zato, ne oklevajte da nam se javite. Tu smo da odgovorimo na Vaše zahteve I da rešimo Vaše probleme!

Nivoi konsaltinga:

  • STRATEŠKI - Planiranje i realizacija informacionog sistema
  • TAKTICKI - Konfiguracija i instalacija Microsoftovih proizvoda
  • OPERATIVNI - Obrazovanje i obuka kadrova na nivou postojeceg stanja

Naš slogan govori sve: Guidance - u pravom smeru!